onsdag den 5. januar 2011

Gud Fader Bevars!

Om jeg begriber hvad der foregår inde i hovedet på Ruth Evertsen. Jeg har netop set en debat mellem hende og Anne-Grethe Bjarup Riis i Aftenshowet på DR1. Ruth Evertsen har offentliggjort en video hvor hun sammenligner abort med folkemordet på Jøderne under WWII. Videoen er ikke for sarte sjæle. Ruth mener, at man begår folkemord når man får en abort. Anne-Grethe Bjarup Riis mente, at Ruth tvang en enorm skyldfølelse ned over hovedet på de kvinder, som har fået en abort, og enhver, som har fået en abort ved, at det er en meget følelsesmæssig oplevelse. Jeg har aldrig fået foretaget en abort, men jeg kan sagtens sætte mig ind i hvordan det påvirker en kvinde. Diskussionen var i høj grad præget af Ruth's fordrejede verdensbillede, og Anna-Grethe Bjarup Riis' realistiske holdning til emnet abort.

Jeg var HARM over Ruth's påstande over, at man leger Gud når man får en abort. Hun sagde bl.a. at man ikke kan få en abort fordi barnet har sine egne gener, og også at en kvinde ikke bare kan få foretaget en abort, fordi barnet kan arve manden. Jeg lyver ikke når jeg siger, at Ruth fik et par grumme kommentarer at høre herhjemme i min stue!

Jeg kan ikke li Ruth fra Faderhuset. Det er hende jeg brokker mig over.

Anne-Grethe Bjarup Riis var så sej! Jeg har fået virkelig stor respekt for den kvinde, efter at have hørt hende i denne debat!

Hvis du vil vide min holdning til abort, så kan jeg kun tale om min egen situation: Hvis jeg blev gravid nu, ville jeg så få en abort? Nej. Jeg bliver snart 30 og jeg har en uddannelse. Hvis jeg var blevet gravid som 18-årig, ville jeg så have fået foretaget en abort? Ja for satan. Og det svar skyldes, at jeg er blevet en hel del livserfaringer rigere (Thank God!), og føler mig bedre rustet til, at kunne guide et barn gennem livet i årene, som kommer.    

2 kommentarer:

Mette Julsgård Rasmussen sagde ...

Nu skal det lige siges at jeg har siddet med hovedet i afleveringer så har ikke set udsendelsen.
Jeg er langt fra tilhænger af Ruth, men kan dog på nogle punkter dog se idéen med at man kan nå en grænse hvor det mord. For mig afhænger det hele af hvor meget fosteret er udviklet. Jeg har det fint med den grænse vi har i Danmark. Jeg vil ikke være tilhænger af at den blev sat op. Så vil fosteret simpelhen være alt for meget udviklet.
Men at sammenligne abort med folkemordene i anden verdenskrig. Det er nok at gå lidt for meget over stregen.

Mvh Mette JR.

M.S.J. sagde ...

Hej Mette!
Tak for din kommentar! Det er dejligt at vide hvad andre tænker. Det er jo ikke et emnet, som kan overstås på et par minutter.
Ha en god aften! Kram, Mona