fredag den 7. januar 2011

Laus Høybye.

Jeg kan huske, da jeg sad på mit værelse og sang 'Det er svært, at være 11 år, der' så meget, som man ikke forstår' og tænkte, at Krumme var den sejeste i hele verdenen! Jeg tror endda også, at jeg havde en plakat med Krumme! Jeg tror ikke, at der er nogen, som er i tvivl om hvem Krumme er. Alle har vel stiftet bekendtskab med Krumme-filmene, som storhittede tilbage i starten af 90'erne.

Laus Høybye:
Født: 11. december 1978.
Far: John Høybye (komponist).
Mor: (musiklærer).
Barndomsby: Farum.
Søskende: Klara Høybye.

Laus Høybye fik sin debut på det hvide lærred, da han fik en rolle i filmen 'Camping', hvor Per Pallesen og Søren Pilmark har hovedrollerne. Jeg har ikke hørt om denne film før nu, og det overrasker mig, at den er blevet vist på TV en hel del gange, uden at jeg har set den. Filmen er også udgivet på DVD.

I 1991 blev Laus Høybye landskendt, da han spillede hovedrollen som Mads Krumborg i filmen 'Krummerne', som er filmatiseringen af Thøger Birkelands fortælling om familien Krumborg. Ligeledes hittede Laus med Krummes sang 'Det er svært at være 11 år', som han modtog en platinplade for (der gives platinplader når en kunstner har solgt 50.000 eksemplarer). Året efter kunne man igen opleve Laus Høybye som Mads Krumborg i 'Krummerne 2: Stakkels Krumme'.


Og så lader det til, at Laus Høybye forsvandt fra rampelyset. Jeg var dog overbevist om, at han også medvirkede i julekalenderen 'Krummernes Jul', men det kan også godt være, at jeg blander filmene og julekalenderen sammen. Jeg kan tydeligt huske den dims, som Krumme far opfandt, som fik juletræet til at snurre rundt, så de ikke behøvede at gå rundt om juletræet!


Da Laus Høybye stoppede som Krumme (der er i alt 4 spillefilm om Krumme), lagde han skuespillet på hylden, og færdiggjorde skolen, gik på gymnasiet og søgte ind på Københavns universitet for at læse musikvidenskab. Han fik dog igen interesse for skuespillerfaget, og søgte ind på Skuespillerskolen ved Odense Teater, hvor han blev færdiguddannet skuespiller i 2005. Herefter havde Laus Høybye et par roller på de skrå brædder, bl.a. rollen som Børge i musicalen 'Olsen Banden og den russiske juvel'. Udover teatret har Laus også lagt stemme til rigtig mange tegnefilm.I december 2009 kunne vi alle opleve Laus Høybye i DR's julekalender, 'Pragten', i rollen som Gibbus.

Lige nu er Laus aktuel i DR's depressionskomedie i rollen som den depressive bror, Thomas. Jeg er især vild med de pink gummistøvler han havde på, da han fangede Magda! Uhhh altså! Mit bankende pigehjerte bobler jo over af fryd i disse dage!

Som forsiden på Se&Hør beretter om, så har Laus Høybye en kæreste, en mand oveni købet, og nu er det ikke fordi jeg skal sidde her og græde snot over, at Laus er bøsse, men med min holdning til Se&Hør så er jeg skeptisk overfor påstanden. Og nej, jeg går ikke ned og køber Se&Hør bare for at finde ud af hvad de skriver. Hvis du har læst i Se&Hør om Laus Høybye, så må du da gerne smide en kommentar om hvad der står ;)

Jeg har fundet information om Laus Høybye på bl.a. disse websites: Wiki, TV2, Dansk film database.

6 kommentarer:

Brian Olesen sagde ...

I den omtalte artikel om Laus Høybye står der intet der bekræfter at Laus har en mandlig kæreste.

Journalisten har fundet frem til Laus Høybyes privatadresse, og postkassen bevidner at han bor sammen med en fyr. Men der forelægger ikke konkrete beviser for at de skulle være kærester, fremfor evt. roommates.

Der har i årevis været spekuleret omkring Laus Høybyes seksualitet, et emne som han aldrig selv har kommenteret på - men mon ikke vi får sandheden at vide, hvis Laus synes at vi skal vide det ? ;)

M.S.J. sagde ...

Hej Brian!
Jeg er som sagt skeptisk overfor for påstanden om, at Laus skulle være bøsse. Og Laus skal nok fortælle det til os, hvis han synes vi skal vide sandheden. Han kan naturligvis sagtens bo sammen med en kammerat uden at der er noget i det.

Mange tak for din kommentar!

Anonym sagde ...

Hej :) laus høybye var kun krumme i de to første film :) i 3'eren og frem er det en anden der spiller krumme. Bare et fact hehe.

Anonym sagde ...

Nå ja og så er altså homoseksuel hvis du stadig er i tvivl :)

Anonym sagde ...

At laus er homoseksuel har jeg vidst i mindst 5 år. Jeg er selv homoseksuel, og jeg har en kammerat der har været kæreste med ham og en veninde der har været roommate med ham. Han har også ihvertfald tidligere kommet en del i homomiljøet. Så den er god nok på trods af se og hørs manglende baggrundsinformationer :-)

Anonym sagde ...

Han har ikke nogen søster, men derimod en storebror. Fine fyre begge to.